Pagi td sapan roti canai...lunch msk ikn msk pindang ngn sambal udang..ptg mak men wat kariapap..ni bkn 1st time la...tabik la sma mak men sbb leh wat on the spot n 30minit setel sume..
Resepi untuk inti...mudah n sdp...
Mula2 kntang kopek kulit dan potong dadu. Pastu blend bwg merah + putih bbrapa ulas...gaul ngn serbuk kari...pastu ready nk tumis...tumis ngn cili boh + bwg + blacan..smpi garing...msuk bhn ade rempah kari tadi...kacau smpi garing mak men pesan...haha... Siap tu msuk ayam...pastu kentang dadu tadi...pastu kacau2 smpi empok...siap!
Untuk resepi kulit karipa plak...aku x sempat tgk betoi2..yg aku nmpk..ade tepung gndum...butter da cairkn...air garam...pastu uli2....
Wat bulat kecik2 drp doh tadi...amik pelenyek tepung tu..golek2 smpi tepung jd bntuk bulat dan leper..letak inti..kepitkan dan kelim dgn tgn..yeah! Siap untuk di goreng..yeayyyy!
Published with Blogger-droid v2.0.4
No comments:
Post a Comment