Monday, August 9, 2010

perangai pelik2 biler PUASA dah dekat

weehu!! hepi2...seronok rasa RAMADHAN nk tiba lagi..erm ikut2 kira..tingggal x sampai 48jam lagi untuk kiter umat Islam seluruh dunia nih nk puasa..mungkin ada tempat yg terawai..terlambat..tp kiter still sama2...BERPUASA!

ape yg menarik...time2 dekat nk poSE ni..perangai manusia mula pelik2...



1)makan dengan bersungguh2 sambil mulut dok kata..."makan2..nnti nk puasa dah" macam sebulan puasa tuh die x makan langsung je dah
















2)beli stok bertimbun2 mcm nk berbuka nnti die nk masak semua je












3)aktiviti outing ujung minggu bersama kawan2 x muslim trus2 kena kansel..padahal leh je ko lepak ngn diorg pas berbuka...mcmla susah sgt










4)dan2 la ko beli telekung baru buat pegi sembahyang terawikh katanya...silap2 g terawikh..adala dalam 10 mlm pertama je kot...
















5)mula terbayang..nnti kat bazar ramadhan mesti ada mcm2...dah stat plan dah..fes day berbuka nk beli ape..sampai ke berbuka hari ke 30 pon da plan dah jugak sekali harung nk beli ape...padahal kalo ko pegi bazar..satu ko plan...sepuluh yg ko bawak balik...










6)ada yg sibuk buat jadual nk pangkah2 sampai 30 hari...xkurang jugak yg dok belek ape kelebihan2 terawikh ..malam pertama ape..mlm ke 12 ape...padahal kalo x buat setiap mlm...xde makna juga....(btoi ke? kalo salah siler btoikan)








7)mulala SMS selamat berpuasa..berduyun2 ko forwardkan kat semua nombo yg ada dalam tepon tuh..kalau boleh ke balai polis pon ko fwdkan sekali...punyerla..nk greet kawan2 katakan..tapi kalo kawan ko tu polis ape salahnyer..













8)status di facebook pon kemain dah...semua la...dok tulis..."selamat berpose..."












ha..cukup2la tuh perangai2 pelik yang kiter selalu nk buat biler time2 RAMADHAN makin hampir nih.....so

"SELAMAT BERPUASA RAKAN2 BLOG SEKALIAN!!! MOGA PUASA TAHUN NIH..AKAN LEBEY BAIK DARI TAHUN2 SEBELUMNYER"

p/s:sebeno eh...nih sume perangai pelik yg aku selalu buat..so tahun nih nk kikis habitat sebegini...langsung x bagus(tapi status Fb dah pon aku buat seperti yg tertera)..ahahaha...renung2kan dan selamat beramal:)

7 comments:

yong_liza said...

hihi..slmt bpuasa ^^

Mario said...

no 4 paling tak menahan sekali...keh3

ms.GrEEn said...

yong liza..hehe yeps..pose penuh x kira ape belaku..hehehe

mario..hahahaha..mmg x menahan..xpenah buat ke?

Yaya said...

harap2 kita sama-sama kikis perkara-perkara pelik tu...hihi..

ms.GrEEn said...

yaya..btoi tuh..mari kiter..ehehehe

are_nyss said...

almkn...terase yg mkn byk2 tu..haha!

hentakbelipat said...

kehkeh..perangai macam baru mule blaja nak pose la nih..selamat berpose!!!