Friday, March 27, 2015

Kerja vs berhenti kerja (part 1)

IAku grad dr uitm dgn ijazah perakaunan... Lepas grad kerja pertama aku ialah di ipoh.. ms tu tahun 2009. Gaji basic rm900 je.. time tu nk pegi kerja.. kawasan rumah xde bas. Asek suruh abah amik dan antar.. lama2 naik skuter pulak.. asek panas ujan.. selalu sakit.. maka beli la keta.. persona AGX bucuk aku ni.. bulan2 rm600 je utk keta... With gaji rm900 ko rasa ckup ke? Haruslah idok.. maka aku buat biznes online.. actly setup lama dah. Ms study lagi. Tapi sbbkan nk tmbh income..aku sggup unpaid leave utk masuk niaga kat jkr la.. mbi la.. puo la.. income sehari lebih dr unpaid leave tu sendiri.. hehe.. tapi aku x benti keje.. masih makan gaji. Niat nk kumpul ilmu akaun di dunia sebenar betul2 dlu.

Lepas tu apa aku buat? Aha.. aku sambung next entry lah. Hehehe..

Neway...masa tu biz aku nama "enichanshawl" ahax.. gedik tak nama. Lol

Wednesday, March 25, 2015

Instant shawl double loop

Double Loop Myraa Plain

Harga yg sangat mampumilik
Lycra 100%
Labuh DEPAN dan BELAKANG yang boleh adjust
Pelbagai warna
Tidak perlu gosok
Pinless
Tidak perlu lilit
Hanya SARUNG dan SIAP!

Harga : RM49
Harga Promosi : RM25 !!!!!

Cara nak pakai.. korang boleh check out the TUTORIAL video ni ya...

https://www.youtube.com/watch?v=qi2ASufn1w0

Saturday, March 21, 2015

Ini tahun ke 3 perkahwinan kami

21januari2015

Tarikh ni tiap tahun akan jadi salah satu tarikh paling penting dalam hidup aku.

Terima kasih atas segala kasih sayang
Tegur nasihat
Tolak ansur

Awk sentiasa di hati saya. Inshaallah.. ouch! Hik3

Thursday, March 19, 2015

Syukur Allah masih sayang

Semalam 18.03.15 abang lang dan isteri serta 3 anaknya terlibat dalam kemalangan. Abang lang ni abang kandung aku. Dalam carta adik beradik dia yg nombor 3. Kami dapat berita diorg kemalangan lepas sebuh semalam. Abg lang aku antar gambar kereta remuk teruk kat group wasap keluarga. Punyalah aku tekejut.. daripada nak tido2 ayam lepas subuh tu terua tak jadi.. berdebar2 terus dan tak tentu arah blurr taktau apa nak buat. Sebab diorg kemalangan di hiway ayerhitam johor. Jauh juga bila dipikir2 nk ke sana. Nak jadikan kisah. Abang de aku.. abang yg dalam carta adik beradik no.4 berhajat ke johor nk tgok keadaan abang dan keluarga macam mana. So aku mintak izin suami ..dia kata ok.. then kitorg pun pergilah.

Masa smpai.. menangis abang lang ni.. sedih + sebak agaknya bila nampak mak.. mak pun follow sekali. Mujur mak aku ni ada bercuti di shah alam. Tu yg kami sekereta pergi ni.

Keadaan abang nampak penat dan sakit. Tapi tiada kecedaraan luar. Anak2 dia pun semua ok. Dan nenek diorg yg kat jB pun dah dtg dan bawak semua balik. Cuma tinggal k.liza yg agk kritikal sbb dia tgh sarat mengandung.

K.liza kena tahan wad. Pergelangan tgn patah dan kepala berjahit. Bibir pun pecah.. kesiannya aku tgok.. dgn pregnant lagi.. mana nak selesa kan bila kena begini. Tapi apakan daya kena hadap juga ujian ni.

Arini baru kami nak balik ke rumah semula. Kalau xda aral k.liza akan dipindahkan ke wad jB. Lebih dekat dgn rumah mak dia.. so senang sikit org dtg.. doakan semua urusan mereka ni lancar.. syukur pada Allah.. takda yg lebih kritikal dari ini.. alhamdulillah... Alhamdulillah.. alhamdulillah...