Friday, October 29, 2010

domino now in Ipoh


wah! kenapala aku baru tau..mingggu lepas..ada orang cakap..domino now dah kat ipoh...haishh! kena try ni..walopon penah mkn di midvalley...puchong...tapi ipoh x penah lagi hokay!! sonotnyer..kater2 janji manis mereka...30 minutes delivery:D wow! menakjubkan..if exceed...diorg ganti ngn free pizza baru..hoho..biar btoi?!

so tadik masa pas lunch..ade nmpk moto2 DOMINO berlegar2..wah! mmg besh ni..selalu nmpk PIZZA HUT je..now??!! hehe...korang dah ada pesaing..some more...DOMINO dah ada kat 2 lokasi wooo kat ipoh ni..(ini pon kawan2 aku bgtau) aku pon x sampai lagi...
1. ipoh garden
2. gunung rapat

hm..mmg menarik..must go!!! tunggu gaji la...hahahaha

p/s: selama ni sgt setia ngn pizza hut okay...bertahun2 lamanya..now...masa untuk ubah angin! yahuuuu!! pizza hut anda ttp dihatiku..(ayt apakah ini)

Tuesday, October 26, 2010

kenapa aku anti MOTOSIKAL

xpayah aku stori banyak...korang tengok la sendiri..hahaha....

*kalau x jelas..klik gambar untuk pembesaran yang nyata

p/s: sape la yg rajin giler buat benda ni..mmg aku salute..konferm die boring tahap maksima..hehe

Monday, October 25, 2010

my header

at last!!! berjaya!! thanx n kredit to.....che armster..hueh3....blajar thru shoutbox sahaja ok! maceh byk2...mungkin sebab ilmu photoshop dah ade..cume vongok2 sket je x reti nk convert saiz jadik header..apeda!!!

1. header x keluar langsung
2.header senget ke tepi
3.header xmau centre
4.xmau centre jugak...
5. byk kali xmau centre nih(jenuhla nk tulis sni)
tah step ke brapa setelah give up smlm...agaknyer che armster pon dah naik meluat nk trgkan..sbb x paham2 bahasa..malah mungkin menganggu beliau blogwalking+dating+tido dan yg sewaktu dgnnyer..hehe...so sekali lagi...THANK YOU!!

"jgn masuk coach wanita lagi heh!! hohoho..."

so..ini cubaan header pertama la kunun..pasni baru nk wat header hebat2 sket(rajin ke?) haha..kalo ade masa..insyaAllah..xdehal punyerla..hehe..

sementelahan terasa amat hepi nih...amatla suke kiranya..saya mahu nonton cerita korea..haha xde kaitan je macam..tp ..ade aku kesah!!? 

drama aku tgh layan nih tajuk COUPLE TROUBLE..mmg besh la jugak..aku x sure nih keluaran tahun biler..tapi sonok die buat aku ketawa gulink2..:) mata penat sebab tgk lama2 tapi hati berdebar2 nk tau ape selanjutnya...mcm dah drug addict..hehe:)

p/s:ok caloh!! mahu menonton dengan tenang..korang plak..silalah tonton header aku yg baru nih k..ahax:)

Sunday, October 24, 2010

setia ke akhirnya

video
 tah nape...tiap kali tgk video nih....rase besh..touching...feeling...happy..sad...kire semua perasaan bersatu padu dengan hebatnyer..aku dah tgok video nih berkali2 kat fesbook..diorg dok share2..even tau dah kisah die camne..still jugak aku nk tgok lagi..

so amik ko...aku letak sini trus..senang aku nk ulang2 tengok lagi..hehe...terpk aku beruntungnyer kalo dapat jadi dis girl..setianya si lelaki smpi ke akhir hayat die..beruntung jugak dapat laki camni biler x kisahnyer die biler si pompuan xdapat lahirkan anak...hm...:)

somehow..somewhat..kiter sume bakal tempuhi alam rumah tangga yg cacamerba kelak..pada yg tgh menempuhnya..kiter igt2 la selalu...suka duka kiter kena bersedia..susah senang kena sama2 tempuhi..mmg x senang nk hepi ending..tp sama2 la kite usaha..doa..tawakal...:)hehehe..

p/s:aku ni touching lebih2 apehal..kawen pon blum..kecoh sudah..hahaha

SAGUHATI?? wow!!

macam mimpi lak....di listkan sebagai pemenang...tapi saguhati..hehehehe...bangga!?? harusla! x penah menang lagi setakat ni..ada la 2,3 ketoi kontes aku join...tp kontes alahai comel nih mmg simple abis..tuh yg wat aku join...xde nk penin2..so sebagai penghargaan to..TERUNA SUCI punyer blog....aku letak ko as my blog list...:) walopon die x request to do so...tp aku dengan rela hati rasa berkenan plak ngn blog ko ni...isi2 ayt2 mmg kdg2 buleh wat guling2 gak baca..hehe.. pape pon..thanx again:)

Saturday, October 23, 2010

hehe...ELMO...


tgh jalan2...mksud aku berblog walking...terjumpa dis drawing...kat blog tajuk ni...ARSENAL FC

dok igt pasal pasukan arsenal la...bukak2..la die ajar camne nk lukis2 katun..aku mmg la suke..sbb ..

aku mmg xde bakat..tapi yg menarik...ada cara lukis ELMO...so tu miss ELMO yg suke EMO...nih untuk ko! siler blajar sampai pndai k...hahahaha....









dan ini hasilnyer biler aku lukis ELMO...hahahaha...so untuk cik ELmo...amikla ni...hasil karya saya pagi2 sabtu yg indah ni..ahahahahaha...


p/s: aku rasa kalo bakat ni aku asah lagi..harus boleh ni...hahaha..boleh pegi jauh mksud aku...hahahahaha


Thursday, October 21, 2010

rokok membahayakan kesihatan












ko ni kan...ape masalah ni
rokok kan leh bawak mati...
apesal la ko masih buat2 x reti...
masih nak juge isap lagi...

bila awek marah2 ko kata
"aik...saya kenal rokok lagi lama dari kenal u apa"
adoi..pedih ati nih...taktau nk kata mcm mana
takpala..mungkin ko benti esok2 ...tulat2..lusa2...











siap gambar kat kotak kemain ngeri
aku ingat ko dah nak benti
maklumlah gambar2 terpampang tengok pon naik geli
rupe2nyer rokok casing plak ko pegi beli!!
katanya.."hehe..letak dalam nih, pic depan xde la ngeri dan geli"











dah bertahun berlalu..
aku tgok masih sama je mcm dulu
pas makan je dok sibuk nk cari port isap benda tuh
benda ape lagi...kalo bukan rokok la tu..

kdg2 rasa fedup + menci
tak tau ke aku ni xmau ko mati
tapi ko? mcm x sayang diri
padahal bukan main hebat teori
politik sana politik sini

udah2la tu isap rokoknyer
ape pekdah dapat pon taktau ler
badan sok sakit, jgn dok mrengek tak tentu pasal yer
kalo trus2 mcm nih...hai...mmg ntahler...

rokok kan ada nikotin bahaya
ko tau je kan tp masih degil nk isap juga
penat dah larang tapi masih sama
dahla lantak ko nk buat apa

aku nih nak idup lama lagi
so jangan dok salah aku kenapa takmau kawin2 lagi
nih syarat aku malas nk ulang banyak kali
kalo rasa nak kawin..silalah bawak2 berenti

dahla..naik mnyampah kalo cakap pasal ni
mcm cakap dengan orang pekak, buta tuli
padahal mengaji kemain tinggi
harap ada ilmu tapi xmau amal ape nk jadi?
pegilah buat suke hati...
tak payah nak pujuk2 aku lagi
apa yang pasti..
aku nak ko berenti....!!!















p/s:ini amaran kerajaan Malaysia...benti merokok pada yg merokok...rokok bahayakan kesihatan...pada yg belum merokok ko jgn nk susah2 pegi belajar merokok plak..igtla org tersayang..

hasil karya bengang-enichan a.k.a ms green