Thursday, June 14, 2012

Operation di Hospital Serdang

First of all..sedikit introduction untuk Hospital Serdang ni...

Hospital Serdang terletak di Mukinn dengkil, Daerah Sepang, Selangor.
Lokasinya bersempadan dengan highway SKVE dan Fakulti Perubatan UPM

Senin baru ni (11/6/12) Mak aku dpt order by dokter kat Hospital Serdang ni untuk jalani pembedahan kat kaki die.. So hari kejadian aku amik cuti sbb nk hantar mak tersayang ke situ... xapelah..cuti unpaid pon..demi mak..bile lagi nk berjasa... sesampai je kat situ... kena gi tingkap (tingkat maksud aku) 4.. unit rawatan harian..(Farmasi satelit daycare) punyerla ramai manusia ..masa tu baru kul 8am hokay!! Mujur mak aku dah buat appointment..cepat la sikit..xpayah tunggu luar lama2..

Ini mak aku yg tersayang...uhuhu mak dah bnyk kuwus sejak kaki kiri die patah bulan 1 aritu...sedih tgok mak dah kuwus.. i know she miss Ipoh so much..umah die kan...dah tentu die rindu..uhuhu

Ni masa dalam wad sementara... nurse yang baik hati tgh amik tekanan darah mak... 


Dalam byk2 brg atas katil wad tu..aku terjumpa benda ni .. I wonder what is this????? Lama aku belek2 tapi langsung xde clue....

Tgn dah gatal..bosan pon ade..so ape lagi sibuk dok tarik2 menatang biru ni....tarik punye tarik..ups....die jadik kembang...apekah?? lagi curious nk tau...ape benda la ni....tarik2 lagi..slow.....steady...

tada....lorh..benda ni ke...untuk di pakai masa dalam wad bedah nanti.Kena pakai tutup kepala:)..hahaha..

Masa mak dalam operation room..aku ronda2 sekitar wad harian ni...rupa dia sama mcm wad2 biasa..cuma yang bestnya ade ruang menunggu...kat sini serba serbi lengkap..ade sofa..ade sudut bacaan..ade TV plak lagi...fuh..besh2! first time okeh jumpe gomen hospital yg camni....

Dalam 45minit ke sejam.. mak aku pon dah keluar... Alhamdulillah..semua berjalan lancar... dan ini hasil "galian" dari kaki mak aku...panjang gak skru die...pergh!! ini kalo rasa nk guna untuk skru kayu or dinding pon buleh ni..haha
Ini bahagian yg di "gali" tersebut...kenapa ade awan2 kat kaki mak aku.?? pasai tuh aurat oi..kena la tutup..

Ingatkan da masuk wad harian xde la spesel sangat..pas abis leh balik..tup2 sampai plak set lunch...amboi kemain set hokay!!!!
Nah..muka gembira dan lapaq pas dah  abis operation... Ko nmpk lauk2 tu...nampk sedap tau..tapi..dah nama lauk sepital...xde bilanya pernah sedap..harap rupa bekas je yg besh..hahaha

Jadinya...sekian saja kunjungan aku ke Hospital Serdang ..
.
.
.
.
Yang benar lagi dibenarkan,
cik hijau eh puan hijau :)



1 comment:

MyMy said...

semoga mak awak cepat sembuh yaa :)