Wednesday, August 25, 2010

sakit mata

hm..lama x update blog nih..bukan x de benda menarik nk ketengahkan..cuma aku sgt x larat nk mengadap lappy ni lama2..sakit mata woh..

dalam mata aku ada sejenis ketumbuhan tah ape benda..mula2 kecik je n aku buat tatau jela...lama2..dah seminggu makin gatal + besar plak sudahnya...then baru arini aku wat decision pegi klinik...

sampai klinik.dokter pon x masuk g...kena tgu plak dalam 15 minit..mata dah makin gatai..adesss..cepatla...

dtg je dokter...aku org pertama yg masuk bilik tuh..(sbb xde org lain..) ahaha..pas die cek2 sume..

pressure-ok
jantung-ok
tempreture-ok

tup2..tang mata tuh die pon cam terkejut tgok blah dalam ni...dokter kata dah ada nanah..mak aii..cuak juge aku...so die bagi ubat2 ape yg patut..dan paling ngeri sikit biler dokter kater..kalau pas abis ubat die bagi nih x baik juge...pegi jumpe pakar mata terus sbb...kemungkinan nanah tuh kena dibuang or ape2 yg patut..

pot2pet.abis sudah mesyuarat ngn dokter..aku dapat mc 2 hari..hoyeaa!!! mmg nila pon yg ditunggu2..hueh2..pape pon..masa untuk berehat..pic aku upload kemuadian jela..ade je dalam henpon..mls beno nk transfer..huhu..so...babai..

p/s:boring juge bermalas2 di umah ni.nk kuar.mata kabur2 plak nk drive.cam takut je..huhu..tp adakalanya..aku redah je.hehe...so sape2 ada petua untuk hilangkan sakit mata yg bernanah nih...leh tak bagi tips weh..uhuhu:(

12 comments:

diana said...

jangn tunggu2 lagi..
bertindak segera..
mata ni macam jiwa kita la..

mar yanie said...

isk..bahaya ni..kalau petua dulu2, pas buang air kecil, basuh bersih-bersih tangan then sapu kat mata..tp tu tuk yang sakit mata sebab mengintai..hehe

Syafiqah said...

emm..ntah ye.mungkin nnt dokter kuarkan nanah.2 je la caranya.klu dibiarkan bley buta woooo...

bikesifoo said...

jgn dok tggu

Sara Maya said...

adeyh...ngilu je m'baca catatanmu...smoga anda cpt sembuh lbh2 lagi m'jelang wikedn kemuncak...sila pelihara pandangn sama drpd melihat lelaki ajnabi...hihihi!

ms.GrEEn said...

alahai....lagi ngeri baca korang punyer komen nih..somehow..thanx:)

Syida Shukor said...

sukanya dapat mc ! hehe

Mat Pintu said...

adeh...saya pun tgh saket mata skrang ni.
tapi saket biasa je la, infection merah2. tak teruk sgt
semoga cepat sembuh, hargai mata anda. its priceless!

http://rockcintan.blogspot.com/2010/08/sesungguhnya-bulan-puasa-bulan-ujian.html

pacifist said...

salam ziarah di bln penuh keberkatan.moga thn ini lbh baik dr thn sebelumnya.semoga cepat sembuh.

ms.GrEEn said...

thanx to all rakan2 blog:) ehehhe..aku dah makin sembuh dah..alhamdulillah:)

Aisyah AR said...

ishk...dapt mc.....syok nye...hehee...

Anonymous said...

Thank you for the auspicious writeup. It actually was a enjoyment
account it. Look complicated to more added agreeable from you!
However, how can we keep up a correspondence?


My weblog - touch family