Friday, November 12, 2010

karaoke??karok?


hm..karoke atau aku panggil KAROk..best sangat ke? tapi yang pasti aku mula kenal ape itu karok sejak aku masih study kat uitm dulu..mula2 nk jejak kaki pon takot..sbb kawan2 aku pon bukanla kaki karok..time sekoah2 dulu...berani nk pegi karok?? kena tangkap ngn ustazah..mmposss la kena pulas perut..haha (budak sekolah agama kot) hehe...

pastu biler dah kawan2 ade yg suke nyanyi2 ni bajet suara mereka sedap...aku pon join la sekaki juge..fes time..xrasa pape sgt..2nd time dah mula suka..3rd time..amboi siap termimpi2...dan seterusnya sampai la skang AKU SUKE KAROK!!!!!!!!!! hahahaha..


start berjinak2 biler kenal karoke jamban...then karoke bilik (kecik)..karoke bilik (besar...sampai la penah karok yg kat hotel2..hahaha..uiks..jgn salah paham kat hotel tuh bukan karok sembarangan..ngn kawan2 juge..gagah p pnjat tangga hotel quality sh alam semata2 nk layan karok..haha..pastu balik! mmg xde keje!

aku igt g..masa mula2 nk beajar2 karok dulu..sket punyer payah la nk pilih lagu..tgk mmber2 aku yg dah biasa..amboi..laju je mak ai...tup2 dah select 3,4 lagu..so dari situ aku mula belajar2 hafal tajuk2 lagu yg aku suke dgr dan aku syok sendiri bahawa aku akan bawa lagu ni masa karok session nnti..hahahaha(bangga sekali)

so now..aku dah terer dah nk pilih2 lagu..tapi lagu2 yg aku pilih pastinya lagu2 laki..grup...dan rock kapak! hahaha..kalau ada pon lagu2 baru...kire itu cincai pilih la..haha..sbb ape?sebab lagu rock kapak ni ade yg slow2..bawak pon senang(cewah macam suara merdu sgt!)

tapi satu je...aku paling nyampah biler aku nyanyi je..sure org akan kata..nyanyi macam nasyid! hahaha..lawak pon ade..so aku selambe tekel lagu rock..mak ai...lagu rock pon jadi nasyid??! demn! tapi xkisahla..jnji aku bahagia..so aku rasa aku x perlu pilih lagu nasyid dahla sebagai pilihan2 lagu yg semasa sesi karok kot..hahaha..so mnum la air asam jawa..bagi mnghasilkan suara yg merdu! hoi2

so setelah pnjang lebar aku nk trgkan pasal karok ni..sebenonyer..aku dah lama x karok..las2 semalam member2 ajak..walopon sore mmg sekat2 ayam tapi kugagahi jua..dalam 2 lagu..ok la tuh kn..hahahaha...

p/s:karok2 juge..ngaji jgn lupe:) aku karok dengan kawan2 yg dikenali je..so walpopon sore sumbang tahi gaban yg kuar...ade aku  kisah...??!! hahaha

kalo bley nk jadi sampai macam mereka ni..dah kawen tapi masih giler karok...cayalah azah+koril..hehe

11 comments:

Mama HidayahAmin said...

salam... ku ingatkan karok tu ikan... rupa-rupanya karaoke... hahahaha...

ms.GrEEn said...

mama hodayahamin-hahaha..karok tu ikan? ikan ape mama??hehehe

omurice said...

Omu pun sama tau karok kat Uitm...hehe...tp Omu xberapa sgt...sbb xthn telinga..ni pun dah pekak sebelah..

ms.GrEEn said...

omu-pekak sebelah..?haha xpe blom dua2 belah lagi:D

ahmad jo said...

wah3.. sonoknya karoke.. ok x tu? hehe

ms.GrEEn said...

ahmad jo=k.o..arini sakit tekak nk bercakap pon perit..haha

Sara Maya said...

tak puas la karaok smlm...nk lagi dan lagi dan lagi!!!dulu masa zmn study,lyn karaok byr by songs tp rasa2 skrg dh mampu amik bilik mcm smlm...more convenience n in fact lebey b'baloi2 kot...haha!msih simpan gmbr karaok masa dgn ijah??lupa plak aku!!

hiro said...

besh2..

ms.GrEEn said...

sara-kalo layan lagu emosi mmg x ckup2!! ahahaha..erm jngn kata ni fes time ko karok dalam bilik berbayar!? hehe..xpela dolu2 mmpu stok ala2 jamban..satu lagu RM1..mahai tuh..now??! kalo xske skip je lagu! haha..nyi sket2 sudeh:P tang part kous dah leh pas ke lagu lain..haha..

hiro-mmg besh:)

elmo blurb blurb said...

karok hanya untuk orang macam kita² aje, yang tak layak duduk atas pentas menghibur mereka. sebab tu dia bagi bilik. artis pun karok, kira kita saing² artis lah. ahah

ms.GrEEn said...

elmo-anda btoila...suara dah mirip2 (walopon kelaut peginyer) ahahaha