Thursday, September 16, 2010

hari raya

semua blogger pon kalo rata2 aku tgok entry memasing nk letak pasal raya..aku pon mestilah x nk ketinggalan kn..kata ikut peredaran semasa...so keadaan semasa sekarang ialah hari raya..maka topik raya aku adalah berkenaan...

APA YANG RAYA TAHUN NIH ..LAIN DARI TAHUN LEPAS...

hahaha..cam bengong je tajuk die..tp pedulik ah...entry aku..ske ati akula nk tulis pasal ape kn..hakhak..:)

1. kasut raya a.k.a kasut baru xdapat nk pakai masa fes day raya..raya ke 4 baru dapat pakai dan mendapat pujian ..kalau tak..sesape yg nmpk masa ia dipaking dalam umah je yg puji2..hahahaha...








2. aku xdapat sembahyang raya kat masjid kg. temiang ni..buat pertama kalinya!! uhuhuh..(masalah org pompuan..korg pon tau kot kenapa)









3. aku x sempat mkn spageti, kek coklat, mee goreng, kuetiow goreng..sumelah juadah yg dihidangkan time raya ke 3..sbb buat open haus..










4. yah..!! dah tentu open haus yg pertama kali dibuat tanpa kehadiran brader2 dan sister di sisi..(abg + akak) selalu dorg la master mind benda2 nih..tp kalini..aku mastermindnyer..yeah!! agak berbangga di situ








5.tahun nih x buat pon konvoi raya sama kawan2 sekolah menengah seperti mana tahun lepas..meriah hampir sume pelosok umah kami terjah..hehe..tah nape taun nih...x larat plak rasa..(tiba2 rasa da tua) adoyaiii~~











6.org salam2 raya pas solat raya kn..tp tahun nih..pas solat..sume wat x reti...sume dok makan2 dulu smpai kenyang..ni sume sebab abg+akak xde la ni..sume pon cam xde semnagat...elok aku bagi panas2 keadaan..muncul abg lang..yah!! baru meriah sesi ampun maaf..:)










7.gambar raye tahun nih...hm.mcm ada byk kurangnyer...mungkin sbb bande di aussie dan k.long di kelantan..amatla rasa ksongnyer..walopon hkikat sebenar pic tuh mcm dah ckup penuh ngn kami adik beradik..











8.tah nape rasa mcm nih tahun terakhir beraya sebagai bujang..hm part nih rasa sayu+sedih+mcm2 perasaan merepek..(walopon x tentu lagi tarikh kawen tersebut)














9.rasa sgt epi sbb dah kerja + kena bagi duit raya pada adik2..anak2 buah..walopon agak budget tapi sekurang2nyer aku dah jadi seorg "pemberi" bukan lagi penerima...(dari k.long pon x dapat dah..sedey2)huhu









10.umah fully makeover..suasana 100% lain dari tahun lepas dan tahun2 sebelumnya..mungkin perubahan segala sofa, tv, perabot2 lain buatkan aku rasa cam umah agak pelik..haha(aku pon da dapat katil baru..yehh!! xde lagi katil berkakikan batu bata)ahax..:)

p/s-besederhanalah dalam menyambut raya setiap tahun sbb kiter kna igt ramai lagi kat luar sana yg raya mereka x semacam kita...elakkan pembaziran...truskan amalan bersedekah..jgn tgu bulan pose je baru nk buat...(hm..tiba2 rasa sayu)

3 comments:

elmo blurb said...

macam meriah. so kena ada sifat kejelesan di situ. tskk

ms.GrEEn said...

elmo-ape yg meriah...tahun nila paling x meriah..hahaha..tp ttp syukur alhamdulillah

-cHenta- said...

dear...
my blog sudah diprivate kerana ada masalah jiwa melanda. kalau nak baca hantar email u kat i okey..i invite. =)

pinky_baby87@yahoo.com