Friday, March 27, 2015

Kerja vs berhenti kerja (part 1)

IAku grad dr uitm dgn ijazah perakaunan... Lepas grad kerja pertama aku ialah di ipoh.. ms tu tahun 2009. Gaji basic rm900 je.. time tu nk pegi kerja.. kawasan rumah xde bas. Asek suruh abah amik dan antar.. lama2 naik skuter pulak.. asek panas ujan.. selalu sakit.. maka beli la keta.. persona AGX bucuk aku ni.. bulan2 rm600 je utk keta... With gaji rm900 ko rasa ckup ke? Haruslah idok.. maka aku buat biznes online.. actly setup lama dah. Ms study lagi. Tapi sbbkan nk tmbh income..aku sggup unpaid leave utk masuk niaga kat jkr la.. mbi la.. puo la.. income sehari lebih dr unpaid leave tu sendiri.. hehe.. tapi aku x benti keje.. masih makan gaji. Niat nk kumpul ilmu akaun di dunia sebenar betul2 dlu.

Lepas tu apa aku buat? Aha.. aku sambung next entry lah. Hehehe..

Neway...masa tu biz aku nama "enichanshawl" ahax.. gedik tak nama. Lol

No comments: