Tuesday, August 31, 2010

31 ogos...kenangan terindah..

erm..sume org kalo dah nama pon 31st Ogos..ade ke benda lain nk cerita melainkan cerita2 hikayat dahulu kala yg mana Malaysia bebas dari pemerintah..bebas dari cengkaman org2 British..Jepon..Belanda..Portugis yg cuba nk takluk Tanah Melayu dulu..mmg menarik erti kemerdekaan kiter kat sni..aku pon ttp bersyukur..masih mmpu rasa kemerdekaan yg ke 53...dalam seronok2 nk sambut merdeka ni..(sebab cuti x payah keje) ada jugak sesuatu yg aku nk crita kat sini as............MERDEKA..

MERDEKA dalam cinta..yeps..bagi sesetengah pikir..cinta..ade apela sgt..tp kalo korg penah di kunjungi FIRST LOVE..msti kisah aku nih akan ada sama sket2 ngn korg..ahahaha..so...sejak tahun 2005 lagi...tahun 2010 nihla satu2nya tahun yg aku rasakan ckup2 bersedia fizikal dan mental untuk merdeka kan diri aku dari FIRST LOVE yg x kesampaian nih...

xpayah aku nk bukak lagi cerita lama antara kami..dia pon da bahagia dengan isteri yg satu..anak yg comel..alhamdulillah..bertemu juga die dengan perempuan yg terbaik dari ape yg aku ade..(sentimental tiba2)

sriesly cakap..sepanjang tempoh kami putus dulu..susah sgt nk lupe..smpi tempat die dah diisi dengan orang lain pon..mesti teringat2 lagi..kalau jalan2 kat Ipoh nih..mana ceruk sume ada kenangan kitorg..penat weh.kdg2 mmg x mau layan..tapi sayu rasa tuh lain mcm sket...tp xpela..ini dinamakan xde jodoh...(xpaham2 lagi ke) hehe..

so pas 31st ogos 2010 ni..aku dah nekad senekad2nya...lupakan kenangan kami..lupakan semua kisah cinta x kesampaian kami..(patut dah buat long time ago) ..so sebagai langkah paling drastik..aku korek semua hadiah2...cenderahati..surat2..kad2..gamba2..semua.........!! aku xmau buang selama ni..aku rasa nk simpan smpi bila2(punyer la tindakan bodo keanak2an) tapi aku tau..satu ari nanti..kalau future husband aku tgk...baca..belek...mustahil die x rasa pape kn...so..ape lagi.....aku BAKAR!(xnk buang sbb tamau nnti org angkut sampah terbaca plak..pastu masuk paper..masuk tenet..sbb die scan..hahaha) prasaan cam bagus je.. ok balik semula..aku bakar sbb bia sume terhapus..tp sebelum bakar aku sempat gak snap..(masih nk juge simpan tu) tp trust me...aku btoi2 dah move forward..ni bukan hati kata tapi action pon sama...cewahh!

nih antara koleksi yg aku baru sikit je korek...prada tuh.hm..die penah bagi purse..first time..aku ada purse yg sgt lady..(dulu2 mana ade purse lady2 ni..) mmg aku gelak je kot...tapi now...aku mmg seorg lady..namun purse nih hilang sbb aku careless..jatuh rasanya:(..so ada kotak je tinggal..

ini jam die penah bagi..swatch...cap pasar malam..tp aku syg sgt jam nih..akan selalu pakai masa berjauhan dulu2...sampai cermin die retak2 pon aku pakai..sampai tali die kunin2 pon aku pakai..sbb aku rasa dekat dengan die tiap kali jam ni berdetik(amik ko..sentimental lagi_


poskad die bagi...xkira poskad ape pon..if ada die msti anta...


kad besday..x penah miss die bagi..

kadang2 kertas merapu ape tah die conteng2 lipat2..anta kat aku...



saat cinta bersemi...



die sgt suke selitkan kartun2 dalam surat die...suke aku nk baca..rasa mcm baca komik..penuh prasaan..romantik..


kad2 raya yg jugak x pernah miss..



sampaila yg nih..terakhir sekali...aku ttp masuk dalam api...kenangan 31st Ogos kami tahun 2001 yg paling bermakna aku rasa..so...sbb tuh aku pilih tarikh 31st ogos 2010 nih untuk lepaskan semua yg terbuku di jiwa..aku kena ke depan..xde pandang blakang lagi..semua dah berubah.semua dah berlalu...appreciate what i got now..is much better than thinking of what i lose in the past:)

p/s:jgn nngis! aku da xde rasa pape dah tiap kali pandang semua2 nih..mmg btui..times changes everything..n times changes anything...hanya masa....even it takes 100 years...mmg masa je mmpu ubah hati manusia..:)

8 comments:

Sara Maya said...

tahniah atas tindakan ini...w/pun m'ambil masa yg agak pjg spt tempoh seorg banduan dibebaskan...rupanya ko t'kena buddy aku sbb last wik i did the same thing cumanya aku mulakn ia bkn dgn tindakn drastic..1st move,aku bakar gmbr2..dr segi brg2 tak sebyk ko..mungkin tak brapa lama lagi,brg2 akn menyusul...huhu!if tmpt2 yg dikunjungi yg mana ia buat kita t'byg2 pun bisa dibakar,pasti akn dilakukn utk memadam setiap bayangan knangn yg m'hantui...huhu!

ms.GrEEn said...

aiseh..ko nih..asal la asek kena badi jak...hahaha..erm tah la selagi dok simpan..selagi tuh rasa nk tgk..selagi tuh rasa teringt..penat weh..penat....hehehe...erm now dah lega..xrasa bersalah dah ngn A***..hahaha...yup..mmg pon kalo la tempat2 pon leh bakar..alamatnyer 1 ipoh la aku bakar..hahaha..erm..dah2..jom move fwd...(apakah ayt...brg2 aku x sebyk ko) hahahaha..vengong la.:P

elmo blurb said...

bakar?
betul kan semua tu dibakar?
ak pulangkan balik semua barang yg ex tuh bagi..
ak suka bagi die terasa hati..

ms.GrEEn said...

elmo-erm nk bagi balik..tp x sampai hati..sebab die pon xpulangkan balik ape yg aku penah bagi...bakar jela..die pon msti x igt dah aku penah ada semua ni..

Tomato Gurl's Life said...

tindakan yang betul..mengingatkan cik tom kembali pada x-bf..huhu...but im happy w/o him..lala~

Eman said...

selalu pompuan jek kn wat bnd cmni. sy pun ade gak pena terniat nk wat tp last3 xjadi. mungkin x senekad ni kot. ntah la, masih mengharap lg mungkin. selagi dia bkn milik sesiapa, x bermakna jodoh daa xde. berusahaaa !

ms.GrEEn said...

cik tom-hehe..bagus2..truskan perjuangan...
eman-hm..bagusla masih mngharap...ini kalo dah kawen dan ada anak satu..masih ada harapankah??hehe...

Eman said...

hehe, x dapek den nulongg.

chill akak.
;DD