Friday, August 20, 2010

oh dunia.....ape nak jadi ni:(


aku pegi tgk email..tgok berita..tgok blog kawan2...hangat woh crita pasal buang baby nih...ape sudah jadi la hai....mgkin media yg pegi korek bagi sensasi...atau mmg kejadian nih melampau2 jadinya skang nih..huhu...walau ape pon...aku nak share la keratan2 copy paste brita pasal tajuk "pembuangan bayi" nih...

KUALA LUMPUR [ 24 Julai 2010 ] Mayat bayi perempuan baru lahir yang dibungkus dalam beg plastik ditemui bersama longgokan sampah di Flat Sri KelantanBandar Baru Sentul. Mayat yang masih bertali pusat dan diselimuti dengan kain batik itu ditemui dalam tong sampah oleh pengutip barangan lusuh ketika menggeledah tong sampah di flat itu .

NIBONG TEBAL [ 31 Julai 2010 ] Seorang bayi perempuan yang masih hidup ditinggalkan berbalut dengan plastik dan kertas surat khabar di kaki lima sebuah bangunan kedai di taman Cegar Simpang Ampat .


KUALA LUMPUR [ 6 August 2010 ] seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan ditinggalkan dalam sebuah lubang paip dalam longkang berhampiran sebuah stesen minyak di Klang Gate.


GEORGE TOWN [ 9 August 2010 ] Janin bayi lelaki dipercayai digugurkan ditemui seorang lelaki pemungut tin kosong dalam tong sampah di Pasar Borong Pulau Mutiara Jalan Makloom.

TAMPIN [ 10August 2010 ] Tidak sampai 4 jam selepas dilahirkan , seorang bayi perempuan terpaksa menahan sejuk lapar sambil menangis akibat ditinggalkan dihadapan sebuah rumah di Air Kuning Selatan dekat Gemencheh .


TANAH MERAH [ 12 August 2010 ] Bayi perempuan masih bertali pusat dipercayai dibuang sejak seminggu lalu ditemui seorang murid di dalam lubang kumbahan najis di belakang asrama sebuah kolej di bandar Bukit Bunga .


MELAKA [ 12 August 2010 ] Bayi baru dilahirkan dan masih hidup ditemui dalam tong sampah berdekatan pondok kawalan sebuah kilang plastik di Ayer keroh . Bayi perempuan yang masih bertali pusat itu dimasukkan dalam sebuah beg pakaian berwarna hitam sebelum dibuang ke dalam tong sampah.


KELANTAN , MELAKA DAN KUALA LUMPUR [ 13 August 2010 ] 3 kes lagi pembuangan bayi telah dilaporkan dalam tempoh 24 jam di kelantan , Melaka dan Kuala Lumpur .


PETALING JAYA [ 15 August 2010 ]- Meskipun kerajaan telah mengumumkan akan bertindak tegas terhadap pesalah kes buang bayi, ia masih gagal memberi kesedaran malah perbuatan itu berlaku lagi. Kali ini, mayat seorang bayi perempuan ditemui dalam sebuah beg sandang yang tersangkut di tebing Sungai Tambun, Kota Damansara di sini hari ini.

ha..ambik ko!! siket punyer berderet.hampir setiap ari tuh!!.ini yg aku dapat...yg media kecoh2kan..yg org xtau..yg mmg org terlepas pandang???adoyaii..kesiannyer...(T T)

korang2 kat luar sana yg belom kawen tapi tergatai plak nk ehem2...dah pandai MENGAWAN...pandai2 la MENETAS ngn cara baik yer...ini idak..ko menetas..sepah2..buang sana sini.ko igt ko leh lepas?? balasan dunia ko dapat...akhirat sok..ko pk la sendri weh...huhu..

Jika seketika dulu dunia dikejutkan oleh tindakan Natalie Dylan dari San Diego USA [ 22 tahun ] melelong daranya dan dibida oleh seorang lelaki Britain dengan harga 2.5 juta pound [ RM 13 juta ] , kemudian Miss Spring [ 17 tahun ] melelong daranya turun pada bidaan serendah RM 1 juta dan Alina Persia [ 18 tahun ] pula menerima bidaan 10 Ribu euro apabila beliau turut melelong daranya .

p/s:Tetapi anak - anak gadis Malaysia ada yang melelong daranya dengan mee goreng sepinggan dan kad prepaid sekeping . Demikianlah harga maruah yang semakin susut malah hancur dan binasa .

*aku sgt x sanggup nk letak pic2 baby yg diorg buang tuh..tgokla baby berlumut nih pon ckup da..hahaha..so..pndai2 korg la google sendri pic bayi2 terbuang tuh...i x rela nok..uhuhu:(



7 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak da pedoman dan iman...macam tu lah...tak kenal erti syurga neraka...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

minta kena petir je dia org

Peminat Katie Holmes said...

MURAH2x....kasi lelong semua. Bodoh punya perempuan dan juga laki lobos.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aku baca dan comment sekali lagi

aini said...

brutalsolo-anda mmg rajin..ahahaha

laksamana said...

tertinggal satu lagi tu yang semlam punya..bayi di tempat tunggu bas

Mat Pintu said...

salah siapa semua ini?? salah siapa??!!