Wednesday, August 4, 2010

besaqnyer BUAYA!!!



kemain hepi mereka bergambar ngn buaya niha..

aku tgh jalan2 baca berita kat utusan online..tiba2 terjumpa berita masa 2 Ogos yg lalu...bapak ah...terkujat...ada buaya di laut!!! Por Dickson lak tuh!! menakotkan!

saiz buaya tuh dikatakan...5.48 meter dan ukur lilit 2.43 meter dengan berat lebih kurang satu tan di pantai Ixora Permai, Tanjung Agas, Port Dickson di sini hari ini(sila bayangkan....2 meter lebarnyer sahaja...dan pnjang hampir 6 meter..walaweh...sries besar!!)

"Kisah buaya di Port Dickson pernah menjadi topik hangat pada Januari lalu apabila seorang pemuda dari Melaka mendakwa kakinya digigit oleh reptilia itu sehingga cedera.

Bagaimanapun, kisah itu dinafikan Jabatan Perikanan negeri serta Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) selain kerajaan negeri."

ni antara petikan berita tuh la...giler ape..kalo dah ade yg claim mmg ada buaya since Januari dulu...bygkan now dah Ogos..mmg die dok ada jela situ..siap dah besar giler..tah baper byk la dah kena baham!! menakotkan lagi!! uhuhuhu....~~ ohohoho(aku baru je balik dari cuti2 Malaysia kat sana)

p/s:so..korang ati2 la yer...buaya nih mana2 pon ade rupenyer..tambah2 BUAYA darat..ahax...:P

4 comments:

Aleeya said...

besornyeeeeeee makan hape la boya tu eyhhh erkkkk

Sara Maya said...

tue ha ada sekor buaya yg sdg t'jelepuk meniarap atas pasir...siap ada nama lagi...

Tomato Gurl's Life said...

buaye darat lagi bahaya..kuang3...

ms.GrEEn said...

aleyya:haah mkn ape lah die besor sgt..huuhu
maya:ehem..yg ada nama tuh boye femes..ahax
cik tom:yes..mmg berbahaye! terlalu! hehehe