Thursday, August 19, 2010

Itam2 si tampuk manggis...itam lagi si kulit manggis

wahaha...tajuk xbley blah..mcm nk berpuisi gitu...somehow aku xde menda lain..mahu share ini ilmu...

tada....
.

.

.

.

.

.


cara2 mengopek manggis!!


ahahaha...what the fish.... kopek manggis pon nk masuk blog.aha....korang mungkin rasa kopek manggis adalah senang..camne korang buat bitau aku...bagitau..hahaha...

kalau mengikut cara yg ibubapa aku ajar..mmg la senang...mula2..amik sebiji manggis..letak tgh tapak tangan..silang2kan jari jemari..then..kemekkan...pokkk!! berair2 trun dan isi dalam turut pecah..ahahaha..adakah korg pon buat cara yg sama?

tapi now aku nk tunjuk korang..cara yg sebetuinyer...tada...
.


.


.

yah..inilah step2 yg btoi...aku jumpe dalam longokkan email2 yg serabut dalam inbox aku..mcm menarik..so aku nk share la ngn korang.ahax:)

p/s:actly xde menarik sgt cuma..aku baru realize cara aku kopek amatla salah..padanla asik meleleh2 je airnyer dan isi kdg2 terkena kulit+penyek hasil hentaman kepitan dua2 belah tgn..ahaha...selamat mencuba(tapi skang musim lagi ke...) adoyai..~~

6 comments:

~Mika Darkness~ said...

:D
wah! boleh cube ni! xD

xangonila!! said...

ahakkz!!baru zaer tahu care sebenar nk kopek manggostin ni..hahahaha.. nice entry..hehe..sharing is caring..;-)

Tomato Gurl's Life said...

haha...ada jugak rupa2nye cara kopek manggis...cik tom main bedal jek...hik3 ;p

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. sebelum ni main kopek ikut citarasa je. takde teknik2.. baru tau cara membuka manggis dgn betul.. ngeee =p

ms.GrEEn said...

tau xpe..mmgla unik..aku pas tgok je steps ni..trus rasa...haishh...mmg xreti bukak mggis rupenyer..ahaha...

maka dengan semangat nk prektik...tp manggis mane nak dapat? bukan musim suda...adoyai..

elmo blurb said...

hiarghh!
wa geget manggis tu baru bole bukak.
payaunye~